Je Staatsbon inruilen voor een vastgoedinvestering?

Kopen

Augustus Van Renterghem

In september komen veel spaargelden vrij van particulieren die hebben ingeschreven op staatsbons. Dit is het ideale moment om deze middelen te herinvesteren in vastgoed. Ontdek waarom vastgoed een aantrekkelijk alternatief is voor staatsbons en andere financiële producten, en hoe je kunt profiteren van stabiele inkomsten en bescherming tegen inflatie.

In september komen veel spaargelden vrij van particulieren die hebben ingeschreven op staatsbons. Dit is het ideale moment om deze middelen te herinvesteren in vastgoed. Hier zijn enkele redenen waarom vastgoed een aantrekkelijk alternatief is voor staatsbons of andere financiële producten.

Wat is een Staatsbon?

Een staatsbon is een lening die particulieren aan de overheid verstrekken. In ruil daarvoor ontvangen ze een vaste rente gedurende een bepaalde periode. Nu veel van deze staatsbons aflopen, krijgen beleggers hun geïnvesteerde kapitaal plus rente terug, waardoor er opnieuw geld vrijkomt.

Waarom investeren in vastgoed?

Betrouwbare inkomsten

  • Huurinkomsten: Vastgoed kan een stabiele bron van maandelijkse huurinkomsten opleveren.
  • Waardestijging: Historisch gezien stijgen vastgoedprijzen vaak, waardoor je investering in waarde kan toenemen.

Bescherming tegen inflatie

  • Waardebehoud: Vastgoed behoudt zijn waarde goed tijdens inflatie.
  • Huurverhogingen: Je kunt huurprijzen aanpassen aan inflatie, zodat je inkomsten meegroeien met de stijgende kosten van levensonderhoud.

Belastingvoordelen en financiële zekerheid

Belastingvoordelen

  • Afschrijvingen: Eigenaren van verhuurd vastgoed kunnen profiteren van belastingvoordelen zoals afschrijvingen.
  • Hypotheekrenteaftrek: De rente op een hypotheek voor een beleggingspand kan fiscaal aftrekbaar zijn.

Langetermijnzekerheid

  • Pensioenstrategie: Investeren in vastgoed biedt een bron van inkomsten voor de toekomst.
  • Erfenisplanning: Vastgoed kan een waardevolle toevoeging zijn aan je erfenis.

Flexibiliteit en controle

Diversificatie

  • Verschillende eigendomstypes: Kies uit verschillende soorten vastgoed om in te investeren, zoals zoals residentieel, commercieel of vakantiewoningen. Kan je renoveren? Of koop je liever nieuwbouw?
  • Directe controle: Met vastgoed heb je direct invloed op je eigendom en kun je zelf beslissingen nemen over beheer en verbeteringen.

Met het vrijkomen van spaargelden van de staatsbon is dit het ideale moment om in vastgoed te investeren. Vastgoed biedt stabiele inkomsten, bescherming tegen inflatie en diverse belastingvoordelen. Overweeg professioneel advies in te winnen om een solide investeringsstrategie te ontwikkelen en je toekomst financieel veilig te stellen. Investeer nu in vastgoed en pluk de vruchten op de lange termijn!

Wil je meer weten over investeren in vastgoed? Neem contact op met je favoriete Bordes-makelaar voor een vrijblijvend gesprek. ​

Geïnteresseerd om met ons samen te werken?

Neem contact op